Schapenpootwals – Wacker RTX-SC3


De RT-wals is ideaal voor de verdichting van afgravingen en onderlagen van fundamenten, wegen en parkeerplaatsen. Het verdichten van compacte bodems is de specialiteit van de RT. De schaappootrollen, in combinatie met de instelbare centrifugaalkracht, zorgen voor optimale resultaten. Beschikbaar met twee verschillende rolbreedtes. De afstands-controlebediening gebruikt infraroodtechnologie voor maximale veiligheid: de machine wordt uitgeschakeld zodra de zichtlijn tussen de operator en het apparaat wordt verbroken. De nabijheidssensor stopt de RT zodra het binnen een afstand van 2 m van de operator komt. Beschikbaar met Kohler- of Kubota-motor naar keuze.
 • Een gepatenteerd infrarood sensoroog bovenop de greppelwals zorgt ervoor dat het contact met de afstandsbediening altijd behouden blijft, zelfs bij gebruik in greppels.
 • De grondplaat is volledig onderhoudsvrij, omdat het aandrijvingssysteem en de trilgenerator zijn voorzien van permanente smering. Hierdoor is de machine zeer zuinig in het gebruik tijdens de gehele levensduur.
 • De onder de as geplaatste trilgenerator in iedere rol zorgt voor een efficiëntere overdracht van de verdichtingsenergie op de bodem, voor superieure verdichtingsresultaten. Bovendien verbetert de lage positie van de trilgeneratoren de stabiliteit van de machine en verlaagt het risico op omkiepen.
 • De regelmodule van de motor met diagnostische led’s controleert de functies van de machine zoals de oliedruk, het koelvloeistofpeil in de radiator, de motortemperatuur, de bougie, de accu en de luchtfiltercapaciteit.
 • RTx-SC3 – twee walsen in één: Door de vervangbare rollen kan gemakkelijk worden gewisseld tussen 82 en 56 cm. De montagepunten bevinden zich bij de naaf, waar ze zijn beschermd tegen zware vervuiling en vervorming. De standaard uitrusting bevat schraapbalken in twee verschillende breedtes en blinde schroeven voor het afsluiten van de schroefgaten met een smalle werkbreedte.

Wilt u dit product huren?

Vraag online een reservering aan, mail of bel ons voor de mogelijkheden.

Reservering aanvragen

Bel 0318-265555

 • Uitgebreide specificaties
 • Foto's
 • Gewicht: 1467 kg
  Lengte: 1853 mm
  Breedte: 820 mm
  Hoogte: 1270 mm